Özellikle mahkemeler tarafından adınıza çıkartılan tebligatlarda süreye bağlı işlemler varsa “tarafınıza karar, dava dilekçesi, savunma dilekçesi vb” tebligatın usulüne uygun tebliğ edildikten sonra bu süreler işlemeye başlar. Farklı nedenlerle taraflar kendilerine tebliğ edilen hususa karşı beyan veya itirazda bulunmak için dilekçelerini son güne bıraktıkları olmaktadır. İşte en büyük sıkıntı burada çıkmaktadır. Tarafların süreyi yanlış hesaplamaları nedeniyle aslında süreyi bitmiş olan hususlar için dilekçe vermiş oluyorlar. Bu şekilde dilekçeler Mahkemelerce ya red ediliyor, yada dikkate alınmaması nedeniyle taraflar hak kayıplarına maruz kalabilmektedirler. Şimdi sizlere maddeler halinde bu gibi durumlara düşmemeniz için dikkat etmeniz gereken hususları belirteceğiz.
Son gün tatilin başına veya sonuna gelmesi önemli değil, eğer son gün tatile denk geldiyse, ilk iş günü süreniz devam eder, ancak bir sonraki gün bitmiş sayılır.
Sizlere daha kaliteli hizmetler sunabilmemiz için yazımız ile ilgili görüş ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz. Bizleri sosyal platformlardan takip edip yazılarımızı paylaşabilirsiniz.
.
Yaş Düzeltme Davasında Yetki Yaş düzeltme (Yaş Tashihi) davalarında yetkili Mahkemeler yaşının düzeltilmesi davasını açan…
Bilindiği üzeri bir idari eylem nediniyle meydana gelen çekişmenin çözüm yeri idari yargıdır. Kurum tarafından…
dli ve İdari Yargı tarafından ilk derece olsun ikinci derece olsun yapılan yargılama sırasında hakimin…
Kiraya veren ve kiralayan kiralanan gayrimenkulu herhangi bir sınırlamaya tabi tutulmaksızın serbestçe belirleyebilir ve bu…
Kira Bedelinin Tespiti Davasında Yetki *Kira Bedelinin Tespiti davalarında yetkili Mahkemeler davalının yani kiraya verilen…