657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar amirlerinden izin almadıkları sürece ve herhangi bir mazeretleri olmadığı sürece görev yaptıkları mahalden erken ayrılamazlar. Mazeretsiz ve amirinden izinsiz görev yerini terk eden memur hakkında kurum tarafından hakkında Uyarma cezası ile cezalandırılması istemiyle disiplin soruşturması açılabilir. Memur kusurlu bulunması halinde hakkında uyarma cezası ile cezalandırılır.
Başlatılan disiplin soruşturmasına karşı disiplin soruşturmasına yapan disilpin amiri veya muhakkik tarafından memurdan savunma istenmesi gerekmektedir. Savunma alınmadan memura ceza verilemez. Disiplin soruşturması yürüten tarafından Memura 7 günden az olmamak üzere belirlenen süre içerisinde savunmasını yapması istenir. Bu süre içerisinde savunmasını yapmayan memur, savunma yapma hakkından vazgeçmiş sayılır. Bu nedenle disiplin soruşturması açılan memur belirlenen süre içerisinde kendisini savunması önemlidir.
Yukarıda izinsiz ve mazeretsiz bir şekilde görevine geç gelen memur hakkında başlatılan disiplin soruşturmasına karşı savunma dilekçesi örneği verilmiştir. Dilekçe örneği PDF ve JPEG formatı olmak üzere iki farklı formatta paylaşılmıştır. Dilekçe örnek vasfındadır. Dilekçeyi Word formatında indirip üzerinde değişiklikler yaparak savunma dilekçesi olarak kullanmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
Yaş Düzeltme Davasında Yetki Yaş düzeltme (Yaş Tashihi) davalarında yetkili Mahkemeler yaşının düzeltilmesi davasını açan…
Bilindiği üzeri bir idari eylem nediniyle meydana gelen çekişmenin çözüm yeri idari yargıdır. Kurum tarafından…
dli ve İdari Yargı tarafından ilk derece olsun ikinci derece olsun yapılan yargılama sırasında hakimin…
Kiraya veren ve kiralayan kiralanan gayrimenkulu herhangi bir sınırlamaya tabi tutulmaksızın serbestçe belirleyebilir ve bu…
Kira Bedelinin Tespiti Davasında Yetki *Kira Bedelinin Tespiti davalarında yetkili Mahkemeler davalının yani kiraya verilen…