Vasi tayini ilgili kurumlar tarafından vesayet makamına ihbarda bulunularak tesis edildiği gibi bazı durumlarda vesayet altına alınmayı kişeler kendileri isteyebilirler. Kişiler ilerleyen yaşları nedeniyle önceden takip ettiği işlerini yaşlılık nedeniyle takip edemeyebilirler. Aynı durum hastalık içinde geçerli olabilir, yakalandıkları hastalık nedeniyle işlerini yürüteme bilir bu gibi durumlarda şahıs vesayet makamına (Sulh Hukuk Mahkemesine) müracaat ederek vesayet altına alınmasını isteyebilir. Yukarıda yaşlılık nedeniyle ve hastalık nedeniyle vesayet altına alınma taleplerini içerir dilekçe örnekleri paylaşılmıştır.
PDF formatında paylaşılan örnek dilekçeleri bilgisayarınıza indirip, üzerinde değişiklik yapmak için lütfen aşağıdaki butonu tıklayarak ulaşabilir.
Yaş Düzeltme Davasında Yetki Yaş düzeltme (Yaş Tashihi) davalarında yetkili Mahkemeler yaşının düzeltilmesi davasını açan…
Bilindiği üzeri bir idari eylem nediniyle meydana gelen çekişmenin çözüm yeri idari yargıdır. Kurum tarafından…
dli ve İdari Yargı tarafından ilk derece olsun ikinci derece olsun yapılan yargılama sırasında hakimin…
Kiraya veren ve kiralayan kiralanan gayrimenkulu herhangi bir sınırlamaya tabi tutulmaksızın serbestçe belirleyebilir ve bu…
Kira Bedelinin Tespiti Davasında Yetki *Kira Bedelinin Tespiti davalarında yetkili Mahkemeler davalının yani kiraya verilen…
View Comments
merhabalar babam Alzheimer hastası olduğu için vasi davası açmam gerekiyor bunun için örnek olarak hangi dilekçe
yazabilirim
Sn Abdullah Köse, Sitemizde yayımlanan vasi dilekçeleri içerisinde akıl zayıflığıyla dilekçe örneğinde paylaşılmıştır. İlgili sayfamızı ziyaret ederek akıl zayıflığı ve akıl hastalığı dilekçelerimizi bilgisarınıza indirerek, üzerinde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca sitemizin arama motorundan farklı konularda dilekçe örnekleri temin edebilirsiniz. Sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İlgili sayfa linki:https://dilekceindir.com/dilekce-ara/vasi-dilekcesi-akil-zayifligi-ve-hastaligi-nedeniyle-indir/)
Selam Ben %93 görme engelliyim. Sol gözüm hiç görmüyor sağ gözüm çok az görüyor..
Dışarıya yanımda biri olmadan çıkamıyorum. Hastaneye, bankaya vs yerlere abim götürüp getiriyor. Bu durumu resmileştermek için abimi VASİ tayin edilmesi için mahkemeye başvurduk. Mahkemenin gönderdiği hastane vasilik kararı için akıl ve ruh sağlığı birimine gönderiyor. Ama asıl bizim için gerekli GÖZ birimine sevk etmiyor. Mahkeme ile gelen hastaları göz bölümüne gönderemeyiz diyorlar. Görme engelli olup ta vasilik kararı çıkartan var mı acaba?