Vesayet yani Vasi Davalarında yetkili Mahkeme, kısıtlının yerleşim yeri Mahkemesidir.
Vesayet davalarında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesidir. Vesayet Makamı olan Sulh Hukuk Mahkemesidir.
Vasi talebinde bulunmak için, kısıtlının yerleşim yerinde bulunan nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesine usulüne uygun hazırlanmış ve imzalanmış Dava dilekçesi ile müracaat etmeniz gerekmektedir. Sitemizde bulabileceğiniz dilekçe örneğini kendinize göre uyarlayarak hazırladığınız dilekçeyi, öncelikle havale ettirmeniz gerekmektedir. Havale Dilekçeyi sağ üst kısmına hakimin imzalamasıyla olur, ancak büyük yerleşim yerlerinde bu işlemleri Yazı İşleri Müdürleri veya Önbürolarda yapmaktadır. Dilekçenizi havale ettirdikten sonra Mahkemeler veznesine giderek hesaplanan gider avansı ve harçları yatırmanız gerekmektedir. Harç ve masrafları yatırdıktan sonra dilekçeyi mahkemeye sunmanız gerekmektedir. İlgili mahkemeye havaleli, harçları ve gider avanasları yatırılmış dilekçeyi sunmanız halinde işlemleriniz başlayacaktır. (Bazı yerlerde harçlar alındıktan sonra dilekçeyi size vermeyerek ilgili mahkemeye kendileri gönderebilmektedirler.) Vasi davasıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve sitemiz tarafından hazırlanan dilekçeleri bilgisayarınıza indirebilmek için site içi arama motoruna “vasi” yazarak arama yaptığınız taktirde, sitemiz tarafından hazırlanan dilekçe örneklerinin paylaşıldığı sayfalar sıralanacaktır.
Yaş Düzeltme Davasında Yetki Yaş düzeltme (Yaş Tashihi) davalarında yetkili Mahkemeler yaşının düzeltilmesi davasını açan…
Bilindiği üzeri bir idari eylem nediniyle meydana gelen çekişmenin çözüm yeri idari yargıdır. Kurum tarafından…
dli ve İdari Yargı tarafından ilk derece olsun ikinci derece olsun yapılan yargılama sırasında hakimin…
Kiraya veren ve kiralayan kiralanan gayrimenkulu herhangi bir sınırlamaya tabi tutulmaksızın serbestçe belirleyebilir ve bu…
Kira Bedelinin Tespiti Davasında Yetki *Kira Bedelinin Tespiti davalarında yetkili Mahkemeler davalının yani kiraya verilen…