2021 Yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi

2021 Yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi
Bilindiği üzere Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü merci kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa yükletilmesi gereken avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde, 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve bu Avukatlık Asgari Ücret Tarife hükümleri uygulanır.  Ayrıca taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayılması halinde; mahkemelerce, dava konusu edilen tutar üzerinden bu Tarife gereğince hesaplanacak avukatlık ücretinin altında bir ücrete hükmedilemez.

Avukatlık Asgari Ücret Tarfesi

Akdi avukatlık ücreti belirlenmesinde sadece asgari değerin hesaplanmasında dikkate alınır. Diğer hususlar 1136 sayılı Kanundaki hükümlere tabidir.

Tarife hükümleri altında kararlaştırılan akdi avukatlık ücretleri, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi hükümleri üzerinden yapılmış olarak kabul edilir.

  • Avukatlık Asgari Ücret Tarfiesinde yazan ücretler, kesin hüküm elde edilinceye kadar olan dava, iş ve işlemler ücretidir
  • Avukat tarafından takip edilen dava dosyasında veya işle ilgili olarak düzenlenen dilekçe ve yapılan diğer işlemler ayrı ücrretlendirilemez.
  • Hükümlerin açıklanmasına (tavzihine) ilişkin istemlerin ret veya kabulü halinde de avukatlık ücretine hükmedilmez

İcra Müdürlüklerindeki takipleride, Yargıta, Danıştay ve Sayıştayda da bulunan dosyaların temyizen incelenmelerinde, Bölge İdare Mahkemeleri ve Bölge Adliye Mahkemelerinde bulunan dosyaların istinaf başvurusu üzerine duruşmaları ayrı ücretlendirilir. Aşağıdaki butonlardan Güncel Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine ulaşabilirsiniz. Görüntü kalitesi açısından tarifeler JPEG ve PDF formatında paylışılmıştır. Aşağıda paylaşılan tarife konusu para olmayan veya para ile değerlendirilmeyen dosyalara ilişkin listedir.

2021 Yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarfesi JPEG formatında
2021 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarfesi PDF Formatında

PDF formatında ve JPEG formatında hazırlanan listeler de belirtilen miktarlar  konusu para olmayan davalar ile  para ile değerlendirilmeyen davalara ilişkin dosyalara  listetir. Mahkeme haricindeki ve konusu para teşkil davalara ilişkin listenin tamamına  sayfa sonunda paylaşmış olduğumuz linklerden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.  Ayrıca ilginizi çekebileceğini düşünerek Resmi Gazateninde linkini sizlerle paylaştık.

İyi çalışmalar diliyoruz. 

Yönetici admin

Merhaba, ben Öncay, dilekceindir.com'un kurucusuyum, siteyi kurarken temel amacım, herkesin anlayabileceği sade bir site hazırlamaktı. Okumak istediğiniz yazıların veya indirmek istediği belgeleri rahatlıkla ulaşabilmenizi ve birkaç tıkla halletmenizi hedefledim. Umarım amacıma ulaşmışımdır. İyi çalışmalar diliyorum.

İlginizi çekebilir

Tasarruf tedbirlerine uymamak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/A-c maddesi gereğince kamu görevlisi ‘kurumları tarafından uygulanmasına karar verilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir