2018 Yılı İdari Yargı Harçları ve Gider Avansları

İdari Yargıda dava açarken veya davamızı istinaf, temyiz ederken yada yürütmenin durdurulması talep edilirken belli oranlarda harç yatırılması gerekmektedir. Yatırılması gerekli olan bu harçlar her yıl Harçlar Kanunu genel tebliği uyarınca yeniden değerlendirme oranında artmaktadır. Bu nedenle heryıl ödemeniz gereken maktu harçlar bir önceki veya bir sonraki yıla oranla farklılıklar yaşanmaktadır. 2018 yılına İlk Derece Mahkemeleri (Vergi Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri) İkinci Derece Mahkemeleri (Vergi Dava Daireleri, İdare Dava Daireleri) Temyiz Mahkemeleri (Danıştay) veya Anayasa Mahkemesine tarafından kullanılan gider avansları ve harçlarına ait liste aşağıda paylaşılmıştır.

2018 Yılı İdari Yargı Harçları (PDF)
2018 Yılı İdari Yargı Harçları (JPEG)

Yan tarafta İdari Yargı Harçları ve Gider Avansları listeleri paylaşılmıştır. Listelerde görsel olarak sıkıntı yaşamamanız amacıyla PDF formatında ve JPEG formatı olmak üzere iki farklı formatta paylaşılmıştır.

Yönetici admin

Merhaba, ben Öncay, dilekceindir.com'un kurucusuyum, siteyi kurarken temel amacım, herkesin anlayabileceği sade bir site hazırlamaktı. Okumak istediğiniz yazıların veya indirmek istediği belgeleri rahatlıkla ulaşabilmenizi ve birkaç tıkla halletmenizi hedefledim. Umarım amacıma ulaşmışımdır. İyi çalışmalar diliyorum.

İlginizi çekebilir

Tasarruf tedbirlerine uymamak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/A-c maddesi gereğince kamu görevlisi ‘kurumları tarafından uygulanmasına karar verilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir