Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına İtiraz Etmek İçin Nereye Müracaat Etmeliyim ?

Ceza Mahkemeleri tarafından verilen tüm kararlara karşı kararı veren mahkemeye karşı itiraz dilekçenizi verebilirsiniz. Ancak Çeşitli işlerinizden dolayı hakkınızda karar veren mahkemeden farklı bir yerde iseniz dilekçenizi Kararı veren mahkemeye gönderilmek üzere en yakın mahkemeye vermeniz gerekmektedir.

Dilekçeyi Nereye Vermeliyim ?

Hakkınız verilen H.A.G.B. ye itiraz etmek istiyorsanız usulüne uygun bir dilekçe yazmanız gerekmektedir. Usulüne uygun dilekçeyi Mahkeme hakimine havale ettirmeniz gerekmektedir. Bazı adliyelerde Ön bürolar bulunmaktadır. Bulunduğunuz yerdeki adliyede ön büro var ise ön bürolardan da dilekçeler kabul edilmektedir. Dilekçenizi Ceza veren Mahkemeye vermeniz gerekmektedir. Hak mağduriyeti yaşamanız için hangi Mahkeme size H.A.G.B verdiyse o mahkemeye itiraz dilekçenizi vermeniz gerekmektedir.

Dilekçeyi Nasıl Havale Ettireceğim ?

Eğer bulunduğunuz yerdeki Adliyede ön büro yoksa dilekçeniz ile birlikte size ceza Mahkemede görev yapan hakime dilekçeyi verdiğiniz taktirde hakim üzerine o günün tarihini ve imzasını atacaktır. Havale dediğimiz işlem budur. Havaleli dilekçeyi kaleme verdiğiniz taktirde gerekli işlemler yapılacaktır.

Başka İlde Bulunuyorsam Ne Yapmalıyım ?

Ceza Mahkemelerinde karar tarafınıza tebliğ olduktan sonra, eğer mahkeme duruşmasına çıkmış iseniz o günden itibaren süreler başlar. Bu nedenle geçerli bir mazeretiniz yoksa dilekçenizi süresi içerisinde vermeniz gerekmektedir. Eğer Cezayı veren mahkemeden uzakta iseniz cezayı veren mahkemeye gönderilmek üzere size en yakın Ceza Mahkemesine giderek dilekçenizi havale ettirmeniz halinde işleminiz yapılmış olacaktır. Postadaki geçikmeler sizi bağlamayacaktır. Havale tarihi geçerli olacaktır.

İtiraz Sürem Ne Zaman Başlar ?

Ceza yargılamasında süreler tefhimden itibaren başlar. Yani son celsede hakim sizin yüzünüze karşı kararı okuduysa süreniz o gün başlar. Bu nedenle kararın tarafınıza gelmesini beklemeden dilekçe vermeniz gerekmektedir. Son celseye katılmadıysanız yani karar size tefhim edilmediyse bu durumda da Mahkeme tarafınıza Gerekçeli Karar tebliğ edecektir. Gerekçeli Karar tarafınıza tebliğ olduktan sonra süreler başlar.

H.A.G.B. ye İtiraz Süresi Ne Kadardır ?

Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karşı verilen kararlara yapılacak olan kanun yolu itirazdır. Karara karşı itiraz tefhimden itibaren 7 gündür. Eğer tarafınıza karar tefhim edilmemiş ise bu durumda kararın tarafınıza tebliğinden itibaren 7 gündür.

Ne Kadar Masrafım Çıkar ?

Ceza Mahkemeleri tarafından verilen kararlarda kanun yoluna başvurularda harç alınmaz. Dolayısıyla Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararına karşı yapacağınız itirazda da herhangi bir harç veya masraf tarafınızdan talep edilmeyecektir.

Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz dilekçeler için lütfen irtibata geçiniz

Yönetici admin

Merhaba, ben Öncay, dilekceindir.com'un kurucusuyum, siteyi kurarken temel amacım, herkesin anlayabileceği sade bir site hazırlamaktı. Okumak istediğiniz yazıların veya indirmek istediği belgeleri rahatlıkla ulaşabilmenizi ve birkaç tıkla halletmenizi hedefledim. Umarım amacıma ulaşmışımdır. İyi çalışmalar diliyorum.

İlginizi çekebilir

Vasi Davası Açmak İçin Nereye Müracaat Etmeliyim

Vasi Davasında Yetkili Mahkeme Vesayet yani Vasi Davalarında yetkili Mahkeme, kısıtlının yerleşim yeri Mahkemesidir. Vasi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir